Blog

Így készíts trendi rövidnadrágot a hosszú farmerodból!

2020.07.02 08:30
Így készíts trendi rövidnadrágot a hosszú farmerodból!

Jobban fogod szeretni, mint a boltit!

Minden nő életében eljön az a pillanat (ha eddig nem tette meg, majd el fog), amikor a kedvenc farmerja megadja magát: kiszakad, megfakul, szétnyúlik, örök-érvényű, leküzdhetetlen folt kerül rá, vagy egyszerűen csak kiderül, hogy a 10 éve divatos naci ma már nem is annyira menő.

Ilyenkor két dolgot tehet az ember lánya a farmerével:

Első megoldás és valljuk be, ez a természetünkhöz közelebb álló: Lendületből, sűrű káromkodások közepette bevágjuk a kukába, utána pedig az élet igazságtalanságán elmélkedve hisztizünk egy napot. Vagy többet.

farmer levágás rövidnadrággá

Második megoldás: Elszámolunk 10-ig és pár könnycsepp elmorzsolása után nekilátunk valami újat alkotni belőle.  Ez sokkal logikusabb és hasznosabb is, mint a rombolás, ezért adnánk is pár tippet, hogyan fogjatok hozzá!

Tipp 1: Őrizzétek meg a hidegvéreteket

Ne dobjátok ki, ne tépjétek darabokra, ne gyújtsátok fel…szóval ne tegyetek az anyagban visszafordíthatatlanul nagy kárt. Kerüljétek az átgondolatlan vágásokat és a hirtelen előkapott, egyébként teljesen alkalmatlan eszközöket is. Kezdetnek ez már megteszi.

Tipp 2: Szerezzetek egy éles ollót, egy vonalzót és egy krétát

Ha az olló nem vág rendesen, akkor csak szétroncsolja az anyagot, a vonal pedig cikk-cakkos, teljesen egyenetlen lesz, ami minden, csak nem szép. A vonalzó nagy segítség a forma kialakításában, a kréta pedig – amivel meghúzhatjuk a vonalat – könnyen kimosható. Nem feltétlenül szükséges használni, de ha biztosra akarunk menni, ártani nem árt.

Tipp 3: Vedd fel, mielőtt levágod!

Talán egyértelmű lehet, pedig sokan esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, úgy is annyiszor volt már rajtuk az a nadrág, hogy fejből tudják, mekkorára rövidítve lenne jó. Az igazság az, hogy így a legkönnyebb elrontani, ezért inkább bújjunk bele megint, nézzük meg, elől milyennek kellene lennie, utána pedig azt is – lehetőleg egy tükör segítségével - hogy hátul mennyire legyen pici. Ha ez megvan, valamivel alatta jelöljük be a krétával. A ráhagyás esélyt ad a hibázásra, fel is varrhatjuk, vagy rojtozhatjuk a nacit.

Ezen a ponton előfordulhat, hogy az elől lévő jelölés nem azonos helyen van a hátsóval és ez megnehezítheti a levágást. Mit tehetünk? Fektessük le a nacit egy kemény felületre úgy, hogy a száron lévő külső oldalvarrás középen legyen, velünk szemben. Ebben a helyzetben – főleg, ha elég hosszú vonalat húztunk a jelölésnél – jó eséllyel látjuk majd a két krétanyomot is. A vonalzónkat a két pontra illesztjük, majd összekötjük, ezzel pedig meg is kapjuk a megfelelő vágóvonalat.

Tipp 4: Ne félj használni a fantáziád!

Miután a nadrágod elérte a kívánt hosszúságot, kezdődhet a móka! Persze az sem baj, ha úgy hagyod, ahogy van, de egész nyugodtan díszítheted is valamivel. Például varrhatsz az aljához csipkét, de ha az oldalát bemetszed, oda is toldhatsz ilyen anyagot, vagy bármit, ami tetszik. Bársonyt, selymet, szalagokat...tényleg, amit csak el tudsz képzelni.

Ha szeretnéd, óvatosan az első zsebeket is kivághatod, főleg akkor, ha magas derekú darabról van szó, de használhatsz köveket és gyöngyöket is. A rojtok is nagyon divatosak és cukik, ha erre vágysz, csak fogj egy tűt, vagy egy szemöldökcsipeszt és a vágás mentén tépkedd meg a keresztszálakat, majd húzd ki őket. Ha egy kicsi ollóval függőleges bevágásokat is ejtünk, és annak mentén rojtosítunk, még látványosabb eredményt kapunk.

Az a szuper egy ilyen, saját kezű kis átalakításban, hogy nem kell tartani semmilyen egyenetlenségtől, vagy hibától, hiszen senki nem fogja tudni, mi volt az elképzelésünk a készítésnél. Csak tartsunk mértéket a díszítésnél és viseljük magabiztosan az alkotásunkat!

Ha viszont úgy döntenél, hogy inkább szereznél egy trendi, új rövidnacit, nézz szét nálunk! Biztosan megtalálod a stílusodnak megfelelő darabot!