Blog

Női szandál

2021.05.31 11:24
Női szandál

Pár tipp, hogy úgy viselhesd, mintha saját sztájlisztod lenne!

A női szandál a nyár egyik legmeghatározóbb lábbelije, hiszen egyszerűen nagyszerű: csinos és könnyű darab, a kánikulában pedig kifejezetten hasznos, hogy tuti kis szellőzése van. „Helyesen” viselni – hogy úgy mondjuk – nem bonyolult feladat, pár egyszerű tippet azért mégis megosztanánk veletek ezzel kapcsolatban. Következő tanácsainkkal könnyebb lesz a szandál választás, a külsőd pedig még lehengerlőbbé válhat!

Női szandál kiválasztása: Ha színes, akkor légy résen!

 

Mielőtt besétálsz egy boltba, vagy elkezded böngészgetni a webshopok kínálatát, fontos, hogy tudd, mihez keresel szandált. Ha egy konkrét ruhához – nem csak úgy a hétköznapokra – akkor annak a színvilágát mindig vedd figyelembe. Ha kettő, vagy több árnyalat is felbukkan a rucin, akkor a lábbelit ahhoz válaszd, amelyik a legkisebb mennyiségben képviselteti magát. Ha például a ruha sötétkék, de van hozzá egy fehér öv, akkor egy fehér szandál remekül ki fogja egyensúlyozni az összképet.

Ezen felül a színek elosztására is szánj egy percet! Ez röviden csak annyit jelent, hogy az azonos árnyalatokat próbáld meg elosztani a testeden úgy, hogy ne kerüljenek közvetlenül egymás mellé: rózsaszín szandálhoz rózsaszín nadrágot inkább ne viselj, hanem próbálkozz mondjuk egy fehér nacival és egy rózsaszín felsővel. Ez egyébként bármilyen más típusú cipővel is jól működik.

 

Női szandálok a shopban

 

Nude szandál: bárhol, bármikor!

 

Ha nem egy alkalomra, egyetlen outfithez keresel szandált, hanem egy olyan darabra vágysz, amit szinte bármihez felvehetsz, akkor inkább ne színeset vegyél és még csak ne is feketét: a nude  lesz a tökéletes! Na persze itt sem mindegy az árnyalat! Próbáld meg a saját bőrszínedhez legközelebb álló darabot felkutatni, hiszen az szinte belesimul majd a testedbe. Hogy ez miért jó? Több előnye is van. A bőrszín bármilyen ruhához, szoknyához vagy nadrághoz passzol, így nem kell azon aggodalmaskodnod, hogy egy szetthez nincs mit felvenned, ráadásul ezek az árnyalatok a lábat is szépen formázzák és nyújtják. Ha szeretnéd, hogy az alsó végtagjaid hosszabbnak tűnjenek, akkor a nude szandál viselése a Neked való módszer!

 

Magas, vagy lapos szandál?

 

Szoknyákhoz, ruhákhoz és nadrágokhoz is viselhető bármelyik, csak a színt (amiről ugye korábban már szó volt) és a pántok vastagságát érdemes figyelembe venni. Ha valamilyen élénk árnyalatú darabot szeretnél, akkor a magas sarok jobb választás lehet, ugyanis akarva-akaratlanul valamelyest alacsonyabbnak tűnsz majd tőle. Magassarkú verzióknál próbáld meg kerülni a vastag pántokat, ugyanis azok látszólag összenyomnak, ráadásul szélesítenek is a testeden. Ez az alacsony stílusúakra is igaz, de abban az esetben nem olyan feltűnő a „romboló” hatásuk. Általánosságban elmondható, hogy a vékonyabb pántok csinosabbak, elegánsabbak és egységesebb tőlük a megjelenés: ha teheted és nem vagy tökéletesen meggyőződve arról, hogy vastag pántokra van szükséged, inkább válassz olyat.

 

Kényelem mindenek felett! Na meg a lábad alatt.

 

Rengetegszer elfelejtjük, pedig nagyon fontos: ha kényelem nincs, semmi sincs! Kiválaszthatod a világ leggyönyörűbb női szandálját, odafigyelhetsz minden apró szín- és stíluskérdésre: ha egy óra viselés után alig tudsz járni benne, dobhatod a kukába! Tartsd szem előtt, hogy egy lábbelinek nem csak szépnek kell lennie, hanem azt viselni is szépen kell, különben teljesen mindegy, mit húzol a lábadra. Elegánsan és magabiztosan pedig csak akkor fogsz tudni járni, ha a szandál tökéletesen kényelmes, nem nyom és nem szorít.

Vedd figyelembe a határaidat is! Nem kell mindenkinek 13 cm-es magassarkúban menni esküvőre. Ha úgy érzed, nem tudsz stabilan és könnyedén járni ezekben a fazonokban, akkor inkább szerezz egy laposabb verziót, mert sokkal szebb lesz az összhatás. Mindenki látott már hajlított térddel, szenvedve sétáló, magassarkút viselő hölgyeket, igaz? Te inkább ne tartozz közéjük!

 

Egy női szandál tökéletesen kiegészítheti a lenge outfiteket. Válassz tudatosan és ragyogj minden helyzetben! Ne feledd, hogy a megjelenésedet mindig kettő elem határozza meg: amit viselsz és ahogy azt viseled. Ha ismered az erősségeidet és a határaidat, egyikkel sem lehet gond!