Blog

Slip-on, sportcipő, vagy tornacipő?

2021.05.28 11:07
Slip-on, sportcipő, vagy tornacipő?

Melyik legyen a Te életedben is alapdarab?

Melyik nő ne szeretne magának otthonra egy hatalmas gardróbszobát, tele mindenféle cipővel? Imádnánk, ugye? Hát igen, a baj csak az, hogy sajnos a legtöbben ezt nem engedhetjük meg magunknak, így néha döntenünk kell két lábbeli közt. De melyiket a legérdemesebb megszerezni? Melyik az az alapdarab, ami tényleg minden helyzetben kisegíthet minket? Slip-on, sportcipő, vagy tornacipő?

Slip-on: miért olyan imádnivaló?

 slip-on cipő

Csak beleugrassz és indulás – semmi fűző, masni, kötögetés, miegymás, ez pedig még akkor is nagy könnyebbség, ha azért nem egy eget rengető  feladatról van szó. Ez az egyik nagy előnye, a másik pedig, hogy könnyen lehet olyan slip-on-t választani, ami mindenhez IS felvehető, szinte még egy estélyi ruhához is. Na jó, ahhoz talán nem, de farmerhez, leggingshez, rövidnadrághoz, nyári ruhához, szoknyához, vagy akár egy vagány nadrágkosztümhöz gond nélkül.

Egyik hátránya éppen az előnyéből fakad: azaz abból, hogy nincs fűzője. Emiatt egy idő után valószínűleg ki fog nyúlni a boka közeli részeken és nem tartja majd olyan jól a lábat. Ha tartotta egyáltalán valaha, mert hát – főleg online rendelésnél – elég nehéz megállapítani, hogy biztosan jó lesz-e. Az igazán multifunkciós daraboknak, amiket csinos ruhákhoz is felvehetsz, legtöbbször inkább tornaciőre hasonlító talpuk van, ez pedig derék és hátfájdalmat okozhat.

 

Slip-on cipőink

 

Sportcipő: egy igazi rohangálós, mindennapi cipellő

 

A sportcipőknek az a nagy előnye, hogy a hétköznapi életet sokkal egyszerűbbé teszik. Ha szoktál/szeretsz/muszáj időnként elegánsabban felöltöznöd,  akkor szükséged lesz még mellé legalább egy slip-on cipőre, de a beszerzése ennek ellenére is nagyon ajánlott. Egy minőségi darab ugyanis nem csak jól néz ki, de védi a bokádat, a térdedet és a gerincedet is a mindennapi megterheléstől. Ha valaki sokat sétál vagy áll munka közben, esetleg pici gyerekei vannak, annak nem is kérdés: a sportcipő alapdarab!

Mi lehet a hátránya? Azon kívül, hogy elegáns szettekhez nem igazán passzol, talán semmi. Kényelmes, divatos, hasznos…mi kell még?

 

Sportcipőink

 

Tornacipő: a laza stílus kedvelőinek

 

A tornacipő azért nagyon jó…mert hát tornacipő. Nem csak lábbeli,  hanem egy életérzés is. Visszahozza a fiatalságunkat és azt a laza, felhőtlen időszakot az életünkben, amit sokszor szívesen újra élnénk. Egy egyszerű nacihoz tökéletesen passzol és szuperül el lehet benne biciklizni a sarki boltig, de van pár hátulütője.

Egy tornacipő sajnos sem szoknyához, sem ruhához, sem semmilyen hivatalosabb szetthez nem alkalmas, ráadásul a talpa sem túl egészséges. A teljesen egyenes, totálisan párnázatlan kialakítása miatt inkább ritkább viselésre jó, mint mindennaposra, ezért, ha ezt választod, biztosan szükséged lesz még egy kényelmes és egy elegáns darabra is.

 

Tornacipőink

 

 

Melyik cipőt éri meg a legjobban beszerezni? Miután átvettük az előnyeiket és a hátrányaikat, azt kell mondjuk, hogy a slip-on lehet a leguniverzálisabb választás. Lehetsz benne sportos, hétköznapi, csinos, elegáns és szinte bármilyen élethelyzetben felveheted. Neked van már?