Blog

Optikai trükkök a karcsúbb vonalakért

2020.12.17 13:35
Optikai trükkök a karcsúbb vonalakért

Hogyan használd a téli ruháidat?

A nők évezredek óta szinte bármit megtennének azért, hogy az alakjuk az éppen aktuális trendnek megfelelő legyen, ehhez a „tökéletességhez” pedig a legrövidebb út a gardróbon keresztül vezet. Na, de télen is? Mit viseljünk és mivel, hogy a hideg időben is a lehető legelőnyösebb külsőnket láthassuk a tükörben?

Karcsúbbnak szeretnél tűnni?

 

Ezt nyáron egyszerűbb elérni, mint télen, a közel sem testhezálló, vastag kabátokban, de semmi sem lehetetlen!

Ha már kabát:

Érdemes a derekánál szűkített szabásút keresni, vagy olyat, amiben van egy – az alapszínnél sötétebb – karcsúsító berakás. A kétsoros gombolás is kicsinyíti a felsőtestet, főleg akkor, ha a gombok kellően feltűnőek, az övek pedig még inkább a derék vonalára vonzzák a tekintetet.

A térd alá érő darabok optikailag összenyomják a viselőjét, ezzel pedig szélesebbnek is mutatják, így az a legjobb, ha a combközépnél egy kicsit feljebb ér véget az anyag.

Szín tekintetében persze a fekete a legjobb, de igazából bármilyen megfelelő lehet. Sokat jelenthet viszont, ha a gombok, a díszítő elemek és az öv más színű, mint az alap – és lehetőleg egyformák. Egy vörös kabát fekete övvel és gombokkal például szuper lehet.

Csizmaválasztásnál

A lábszárközépig érőket célszerű kerülni, és inkább egy bokacsizmát, vagy egy éppen térd alá érőt keresni, ha lehet, egy kicsit magasabb sarokkal. Az elől, középen fűzős fazonok keskenyítik a lábat, de a díszcipzárokkal is elérhető ez a hatás. Ennél a ruhadarabnál igazán nem árt ragaszkodni a feketéhez: az élénk színek kiemelnek és nagyítanak, azt pedig nem annyira szeretnénk.

Téli ruhákat

Ezeket is bátran viselhetünk, de talán előnyösebb, ha egy vastag, szűk szoknyát párosítunk egy bővebb, kötött pulóverrel. Itt a színekkel lehet szuperül játszani: a csinosítani kívánt testrészünkre válasszuk a sötétebb árnyalatot, a kevésbé problémásra pedig a világosabbat, vagy élénkebbet.

Egy fekete, térd fölé, vagy combközépig érő szoknya mellé viseljünk például okkersárga, mustársárga, kék, zöld, vagy barna bő pulóvert. Egy vékony, áttetsző harisnya csinosítják a lábakat a legjobban, ehhez a szetthez pedig egy magassarkú bokacsizma…maga a tökély.

Ha farmer,

Akkor egyszínű. Könnyen gondolhatnánk, hogy a középen koptatott vékonyabbnak mutatja a lábat, de inkább ellenkezőleg, vastagítja. Ha a széleken, a varrásoknál kicsivel világosabb az anyag, és befelé sötétedik, az nagyon jó lehet, ennek a hiányában viszont inkább az egyszínűvel érhetjük el a kívánt hatást.

 

A garbókkal vigyázni kell!

Nagyítják a mellkast, ami nem feltétlenül baj, de, ha nem szeretnénk a testünk ezen részét még jobban kiemelni, két választásunk van. 1: lemondunk róla, 2: ellensúlyozzuk valamivel. Erre a célra egy kontrasztos színű, combközépig érő blézer tökéletes, de még egy elegáns nyaklánccal is finomíthatunk a dolgon. Egy fekete garbó fehér blézerrel, ezüst nyaklánccal, sötétkék farmerral, és egy fekete, térd alá érő csizmával például nem hangzik rosszul, igaz?

 

Téli szettjeink összeállításánál is fontos figyelembe venni a testalkatunkat, hiszen így talán olyan darabokban is megláthatjuk a lehetőséget, amikbe első ránézésre nem szeretünk bele. Így sokkal izgalmasabbá, és változatosabbá válhat a gardróbunk!