Blog

SOS! Ruhabaleset!

2020.08.20 09:27
SOS! Ruhabaleset!

Hasznos tippek nehéz helyzetekhez.

Egy nő legrosszabb rémálma válik valóra, amikor nyilvános helyen, sok ember előtt megsérül a ruhája. Ez persze mindig olyan helyzetben történik, amikor a legkevésbé jön jól, és legtöbbször úgy, hogy szinte semmit nem is tehet az ügy érdekében. Ismerős? Akkor most adunk nektek pár tippet, amikkel még ezeket a helyzeteket is át tudjátok vészelni.

Mindig legyen nálatok egy ruha-elsősegély csomag!

Egy olyan, pici tasakra, vagy dobozra gondolunk, ami a legkisebb táskában is elfér, de el lehet rejteni benne egy mini ollót, pár biztostűt, egy-két sebtapaszt, egy tűt, kevés cérnát, egy kis üveges átlátszó körömlakkot és egy gézt.

Egy kendő, vagy sál is nagyon hasznos lehet, ezért, ha van rá lehetőség, csempészd be a retikülödbe! Ezzel a pár eszközzel nagyon sok kínos pillanattól menthetjük meg magunkat, ráadásul gyorsan és egyszerűen elvégezhetjük a „beavatkozást”.

Viselkedj természetesen!

Ez egy olyan – minden helyzetben alkalmazható megoldás – amihez csak annyit kell tenned, hogy magabiztos maradsz, bármi is történik. Ezzel összezavarhatod az embereket, ugyanis, ha te valamiről nem veszel tudomást, azt fogják hinni, direkt van. Kiszakadt a nadrágod? Dehogy, alapból szaggatott volt. Van rajta egy folt? Nem, az csak a mintája. Felszaladt a harisnyád? Á, te vágtad szét, hogy stílusosabb legyen.

Ez egyébként egy elrontott frizuránál, vagy hajszínnél is működik. Ha te úgy viseled, mintha imádnád, senki nem gondol majd arra, hogy az csak egy véletlen baleset műve.

 

Mit tegyél, ha az öntapadós melltartó leesett?

Tegyük fel, hogy meg kell jelenned valahol. Kiválasztasz egy olyan ruhát, ami alá nem vehetsz fel pántos melltartót, ezért a felragasztható, teljes mértékben láthatatlan fajta mellett döntesz. Nem lesz baj – azt mondták róla – és azt, hogy egész nap a helyén marad, azonban egyszer csak, egy váratlan pillanatban azt veszed észre, hogy minden tapadását elveszítette és leesett rólad.

Ne ess pánikba! Vedd elő a kis mentőcsomagodat, és egy mosdóban pillanatok alatt megoldhatod a helyzeted. Fogj egy sebtapaszt, az ollóddal vágd le a két végét (azokat a részeket, ahol nincs ott a géz), és ragaszd le velük a mellbimbóidat. Így azok nem látszanak majd át a ruhádon.

 

Felszaladt a harisnyád?

Ezzel a helyzettel sajnos nem sok mindent tehetsz. Ha az elején elkapod a szaladást, kend be átlátszó körömlakkal a lyuk széleit, hogy megálljon a folyamat. Ha azonban már nagyon látványos a rongálódás, inkább vedd le és dobd ki egy kukába: a bőröd sokkal szebb látványt nyújt, mint egy szétfoszlott harisnya. A sarkadat ilyenkor nem árt egy-egy sebtapasszal leragasztani, hogy a magassarkú ne törje fel!

 

Foltos ruhára gyors megoldás?

A szennyeződés helyétől függően itt is több lehetőséged van, az azonban fontos, hogy semmiképpen ne vizezd be az anyagot! Észben kell tartani, hogy ilyenkor nem az az elsődleges, hogy a ruhát kitisztítsd, hanem az, hogy lehetőleg senki ne vegye észre a dolgot, a vízzel pedig pont az ellenkezőjét érnéd el. Egy apró pötty is sokkal látványosabb lesz tőle. Inkább a gézt használva, óvatosan itasd fel, ami a ruhára került, hogy utána könnyű legyen a dolgod!

Folt a ruha alján: Vegyük elő a celluxot és a biztostűket. Hajtsd fel a ruhát, befelé, egészen addig, amíg a kényes rész eltűnik, majd a biztostűvel erősítsd oda. A ragasztóval extra védelmet adhatsz neki, vágj le belőle pár csíkot, és  fogd vele össze a felületeket.

Folt a ruha közepén: Első lépésként vedd le! Ha szerencséd van, és a ruha kialakítása, hossza engedi, akkor egyszerűen csak bele kell nyúlnod, belülről az ujjaid közé fogni az érintett rész, és biztostűvel úgy összekapcsolgatni, hogy a folt ne látszódjon. Amikor ismét felveszed, lesz egy behúzás a ruhádon, de az eléggé természetesnek hat majd ahhoz, hogy senki ne gyanakodjon.

Ha ez a módszer nem működőképes, vedd elő a kendőt, amit remélhetőleg magaddal vittél, és a program további részében igyekezz úgy viselni, hogy valamelyik része mindig kitakarja a „kis balesetet”.

Folt a ruha tetején: Ebben az esetben a legjobb és legegyszerűbb megoldás a kendő. Amennyiben van nálunk egy nagyobb méretű bross, vagy kitűző, azzal is el lehet takarni a kisebb nyomokat.

Extra tipp: egy csinos bőrdzseki a hátul lévő foltokon sokat segíthet, főleg, ha a derekadra kötöd.

 

Nem várt szakadások

Ha egy ruhád olyan helyzetben szakad el, amikor nem kellene neki, nagyon gyorsan elő tudod kapni a táskádban lapuló varrókészletet. Nem kell profi munkát végezned, a lényeg annyi, hogy a szakadás ne legyen feltűnő. Azt is megteheted – például egy farmer esetében – hogy nemes egyszerűséggel tovább szakítod az ollóddal az anyagot, hogy az szándékosabbnak tűnjön.

A szakadást összefoghatod, és belülről a biztostűkkel rögzítheted is, nagyjából úgy, mint a folt eltűntetése esetében.

 ruha javítása

 

Táska leszakadásból új dizájn

Ha a kiegészítőidet éri baleset, például az, hogy leszakad a táskád füle, vedd elő a kendődet! Mind a négy tartókarikán húzd át, majd középen köss rajta egy csomót. (A középen azt jelenti, hogy ne a két egymás mellett lévő karika, hanem a szemben lévők között, valamelyik oldalon.) Ha ezzel végeztél, már készen is vagy, egy nem túl súlyos táskát gond nélkül elbírnak a kendők, ráadásul még fel is dobhatod vele a megjelenését!

Reméljük, hogy tudtunk nektek segíteni, és pár hasznos tippet adni, ha bármi baj lenne! Ne felejtsétek el, hogy a lényeg a találékonyság, és az önbizalom.