Blog

Farmer koptatás

2020.07.23 12:20
Farmer koptatás

Hoztunk pár szuper technikát!

Korábban már adtunk Nektek pár tippet, hogyan készítsetek szuper rövidnacit a megunt, vagy tönkrement régi farmerjaitokból, most pedig – maradva kicsit a farmerok és a DIY világánál – megosztunk veletek egy-két olyan technikát, amivel otthon, házilag, gyorsan és egyszerűen koptathatjátok, vagy szaggathatjátok nadrágjaitokat.

Szaggatott farmerek

Használj habkövet

Valószínűleg már most tudod, miről van szó, de ha esetleg mégsem, elmondjuk: Ez egy bőrkeményedések eltávolítására szolgáló eszköz, amit pár száz forintért megvásárolhatsz bármelyik százforintos üzletben, vagy drogériában, abban az esetben, ha otthon nem találnál.

A folyamat nem bonyolult. Lefekteted a nadrágod egy kemény felületre és dörzsölni kezded a habkővel azokon a helyeken, ahová a koptatást szeretnéd. Ennek az időigénye az anyag vastagságától is függ, de semmiképpen nem kell órákkal számolni, ráadásul egy 2 az 1-ben fegyver: elég kicsit tovább dörzsölni és nem csak koptatásunk, de szaggatásunk is lesz, ami már csak egy kis szemöldökcsipeszes szálcibálást igényel.

A habkövet egyébként folttisztítóba is márthatod dörzsölés előtt, így valamivel gyorsabb lesz a folyamat és szaggatás nélkül is erőteljesebb a kopás, de a munka befejeztével azonnal ki kell mosni a nacit, hogy ne károsítsa az erős vegyszer.

Kapd elő a sarokreszelőt!

A sarokreszelő ugyan ezen az elven működik, főleg a habköves. Az teljesen. Van azonban fém verziója, amivel szintén lehet dolgozni – bár kicsit óvatosabban, ha csak koptatást szeretnénk, ugyanis az hihetetlen könnyen beleakad az anyagba, ezzel pedig fel is szakítja. Szaggatott hatás elérésére ezért kiváló. Miután kellően szakadt lett a nadrág, csak fogj meg egy tűt és egy csipeszt, amiknek a segítségével a kék szálakat kihúzogathatod az anyagból.

Sniccerrel is lehet

Ennek a technikának az a lényege, hogy először is jelölj ki egy (vagy több) téglalapot a farmerodon. Ez után ollóval vágj ki a területen belülről egy viszonylag vékony csíkot. Amikor ezzel megvagy, a vágás mentén vízszintes irányú, gyors mozdulatokkal „kapard” az anyagot. Az eredménye ennek az lesz, hogy a kék szálak kirojtosodnak és könnyen kihúzgálhatóvá válnak, a hátramaradt farmer pedig szépen szaggatott lesz, hatalmas lyukak nélkül.

Fakíts fehérítővel

Ha erőteljes koptatást szeretnél, de úgy, hogy az anyag még véletlenül se sérüljön, akkor arra a fehérítő használata nagyon jó módszer. Megteheted, hogy valamilyen szórófejes flakonba teszel vízzel hígítva és azt ráspricceled a nadrágodra, vagy azt is, hogy egy dobozba, tárolóba (bármibe, amibe bele tudod nyomni a nadrágot) teszed az 50% vizet, 50% fehérítőt tartalmazó oldatot. Ebben az esetben mártsd bele a naci szárait addig, ameddig világosítani akarod, áztasd pár percig, majd úgy egy órát hagyd pihenni. Mosd ki és már kész is van!

Az első verzió előnye, hogy valamivel visszafogottabb és természetesebb hatása lesz, a második viszont kontrasztos és nagyon élénk eredményt nyújt.

Bármelyik technika mellet is teszed le a voksodat, az biztos, hogy jót szórakozol majd vele, a végeredményt pedig reméljük, szeretni fogod! Ha viszont nem akarsz küszküdni vele, és inkább vásárolnál egyet, gyere és nézz szét nálunk!