Blog

Dress code 30 fok felett.

2020.06.04 10:04
Dress code 30 fok felett.

Avagy: mit tehetünk, hogy nyáron is elegánsan és kényelmesen járjunk?

Itt a nyár, a meleg, ezért egyre aktuálisabbá válik a dress code jelentette probléma. Sajnos nem mindenhol van klíma és ahol igen, ott sem biztos, hogy megkönnyíti a helyzetet – előfordul, hogy inkább tovább bonyolítja, ezért sokszor kerülünk nehéz helyzetbe, amikor munkába indulás előtt a szekrényt kémlelve ácsorgunk.

Ha nincs az irodánknak az ablakon kívül más hűtése, a hőség elviselhetetlen szintet érhet el, ezt pedig tovább fokozza a zárt, vastag, szellőzésképtelen ing és a hosszú, testhez simuló nadrág. Ami reggel még pont kellemes, délután már borzalmas lehet.

Nem csak a túl meleg, de a túl hideg is problémás, ezt azok pontosan tudják, akik olyan szobában ülnek napi 8 órát, ahol a rosszul beállított rendszer 10 fokot kreál a kinti 35 mellé.

 

Egyik esetben sem egyszerű kiválasztani a megfelelő szettet, ráadásul olyan módon, hogy az a szabályoknak megfelelő, elegáns és még kényelmes is legyen, lehetőség szerint pedig az izzadtságfoltok se rontsák el az egészet pár perc alatt.

Miben érezhetjük a legjobban magunkat?

elegáns, irodai ruha

1. Viseljünk inkább szoknyát nadrág helyett

Ha szeretjük a szoknyákat, akkor a meleg hónapok alatt inkább koncentráljunk azoknak a viselésére, hiszen sokkal kellemesebb, mint egy zárt, hosszú nadrág. Az persze nem mindegy, meddig ér, vigyázni kell, hogy ne legyen túl rövid, valamint inkább az egyszerű, díszítés mentes, szűk fazonra kell törekedni, de még ezekkel együtt is komfortosabb lehet tőle a napunk.

A legtöbb munkahelyen nők számára a rövidnadrág viselése nem opció és nem is sugároz túl nagy érettséget, vagy professzionalizmust, úgyhogy azt tartsuk meg a hétvégékre, vagy a délutáni bevásárláshoz!

 

szoknya és felső

 

2. A harisnya a barátunk

Pedig nem is gondolnánk. Igaz, valamilyen szinten melegít, de megakadályozza, hogy a megizzadt lábaink egymáshoz, vagy a székünkhöz tapadjanak, ezzel pedig csúnya és nagyon fájdalmas horzsolódásokat kerülhetünk el. Ez főleg a comboknál szokott kellemetlenséget okozni, ahol kifejezetten nehezen is gyógyulnak a sebek az állandó súrlódástól.

Van, ahol egyébként is kötelező a harisnyaviselés szoknya mellé, de, ha nem, akkor is érdemes felvennünk. A cipőben is kevésbé csúszkál majd a lábunk, ezzel pedig még baleseteket is megúszhatunk.

Hűvös irodákban is hasznos lehet, ugyanis nem engedi olyan könnyen távozni a testhőnket, vagyis sokkal kisebb mértékben fázunk majd, mint meztelen lábakkal.

 

3. A felsőrész anyaga nagyon fontos

Ha rosszul választjuk meg, ez okozhatja a legtöbb bosszúságot. Nem jó ötlet selyem, vagy selyemhatású darabot viselni, kivéve, ha hideg van az épületben. Akkor kifejezetten jó gondolat! Ezek az anyagok ugyanis nagyon keveset szellőznek, hiába tűnnek vékonynak, így garantáltan nem fázunk majd benne, sőt…egy igazán forró napon valószínűleg a testünkhöz tapad majd az izzadtságtól, ezt pedig nagyon nem szeretnénk!

Célszerű minden, tapintásra kemény, vagy kellemetlen érzésű inget/felsőrészt félre tenni, mivel ezek valószínűleg irritációt okoznának verejtékezés hatására, ami pedig viszketéshez, bőrproblémákhoz vezethet.

A pamut viselése talán a legjobb, amit tehetünk magunkkal ilyen téren. Kellemes a bőrnek, szellőzik, jó a nedvességelvezetése is, ami miatt nem lesz rossz tőle a közérzetünk egy nyári hétköznap végére.

 

csipkés felső

 

4. Ideális ujjhossz

Spagettipántos, teljesen nyitott mellkasú felsőrészekben nem illik dolgozni menni, sok helyen pedig nem is szabályos, úgyhogy meg kell találni azt az ujjhosszt, ami még kényelmes. Egy ujjatlan, de kivágásmentes, akár magas nyakú ing például tökéletes lehet, vagy egy nagyon rövid ujjú darab.

A csuklóig érő fazon melegben nem szerencsés, sem a háromnegyedes, a felkar közepéig érő pedig nem igazán elegáns.

 

5. Ideális szín

Van, ahol nincs választás, meg van határozva egy bizonyos szín, de, ahol nincs, ott lehet vele trükközni. Mivel a szoknya leginkább fekete, vagy valamilyen sötét szín lehet, ezért nem annyira ahhoz célszerű igazítani, sokkal inkább azt kell végig gondolni, min látszik a legkevésbé egy izzadtságfolt.

Az élénk színek ebből a szempontból nem kedvezőek, sem a sötétek, leszámítva a feketét. Ennek az az oka, hogy nedvesség hatására minden árnyalat mélyebbé válik, kivéve a legsötétebbet. Egy igazán fekete ingen szinte láthatatlan az izzadtság, de az is remek, ha mintás felsőrészt választunk. Egyszínű darabokon egy hónalj alatti folt sokkal látványosabb.

 

6. Viselj blézert

Vagy, legalábbis legyen nálad. Több szempontból is kisegíthet, egyrészt ha reggel még hűvösebb van, fel tudod kapni az ujjatlan felsődre, másrészt, ha az irodában van hideg, de kint nagyon meleg, akkor felveheted, amikor beérsz.

Akkor is jól jöhet, ha a felsőd izzadtságfoltos lesz, ugyanis a hónalj alatti „gondokat” remekül el tudja takarni, ezeken felül pedig hihetetlenül elegáns és stílusos.

 

kockás blézer

 

Dress code tekintetében nőként viszonylag nagy szabadságunk van, ezt pedig érdemes kihasználni, hogy minél kellemesebben teljen ez a meleg időszak is. Egy jól megválasztott outfit amellett, hogy az egész hangulatunkra kifejtheti a hatását, támogathatja az egészségünket is.

Ha szeretnél beszerezni olyan ruhákat, amikben biztosan komfortosan érzed majd magad, nézz szét nálunk!