Blog

Majd a hajszínem megmondja!

2020.05.19 10:30
Majd a hajszínem megmondja!

A pillanat, amikor elveszíted a színválasztás szabadságát.

„Azt veszek fel, amit akarok, olyan színűt, ami nekem tetszik!” Te is így gondolod? El kell mondanom neked, hogy ez nem teljesen igaz. Miért? Mert van valami, ami komolyan beleszólhat ebbe a dologba, valami, ami jó eséllyel helyetted dönt majd. Ez pedig nem más, mint a hajszíned!

„Azt veszek fel, amit akarok, olyan színűt, ami nekem tetszik!” Te is így gondolod? El kell mondanom neked, hogy ez nem teljesen igaz. Miért? Mert van valami, ami komolyan beleszólhat ebbe a dologba, valami, ami jó eséllyel helyetted dönt majd. Ez pedig nem más, mint a hajszíned!

Nem számít, hogy természetes, vagy festett, így is-úgy is lesznek olyan ruhák, amikről le kell majd mondanod, ha fontos számodra az összeszedett, stílusos megjelenés.

Barna hajú lány ruhája

A barna a legegyszerűbb

Természetes, vagy festett barnának lenni ilyen tekintetben kifejezetten előnyös. Szinte minden színnel jól mutat, egyedül a nagyon világos, pasztell árnyalatokat célszerű kerülni, mivel azoktól a külsőnk unalmassá, túl konzervatívvá változhat. A barna – mondhatni –nagyon toleráns szín, megengedő és kevés dolgot kizáró, de jót tesz neki, ha feldobjuk valamivel.

A szőke hasonló

Szerencsére kevés színt üt, ezért nem igényel túl sok gondolkodást a ruhatárad. Ha szőke a hajad, inkább azzal lehet foglalkozni, mi az, ami a legjobban kiemeli. Ilyen például az élénkpiros, a kék árnyalatai, és a zöld. Szürkével kombinálva igazán hűvös, nyugodt hatást vált ki, feketével pedig érett eleganciát sugall. Talán a fehér és a sárga az, amivel nem kifejezetten kedvelik egymást, túl világos, egyhangú lesz tőle a külsőnk.

A fekete már szigorúbb

A fekete olyan szín, ami majdnem mindenkinek jól áll, de, ha a hajunk ilyen, az már okozhat fejtörést. A legtöbb színt bátran viselhetjük vele, de a fehéret, a feketés és a vöröset nem árt kerülni, hacsak nem kifejezett célunk van vele. Egy fehér ruha nagyon kontrasztos hozzá, amitől könnyen túl szigorú megjelenésünk lehet. A fekete riasztó hatást kelthet, a vörös pedig szenvedélyességet sugall. Egyik sem probléma, de, ha nem szeretnénk ilyen benyomást kelteni, akkor inkább más árnyalatokból válogassunk. A világoskék például gyönyörűen mutat vele.

A vörös nehéz eset

A vörös haj igazán kirekesztő tud lenni, ha a többi színhez viszonyítjuk. Nem illik hozzá sem a bordó, sem a piros, sem a lila. Az élénk rézvörös ügyesen kombinálható a sárga bizonyos árnyalataival, ha őszies hatásra vágyunk, a piros megengedi fehér-fekete ruhák viselését, de a rózsaszínt, erős citromsárgát kizárja, míg a sötétvörös nem kedveli a feketét, sem a mélykéket.

Barnával nem mutat a legjobban, kivéve a kicsit szürkés árnyalatokkal, de azokkal is leginkább a rézvörös.

Amit viszont bátran lehet viselni hozzá, az a világoskék és a türkiz, valamint a zöld, leszámítva a sötét árnyalatokat. Ehhez a hajszínhez egyébként a rúzs kiválasztása is nagyon nehéz, célszerű megegyező színűt használni, vagy egymáshoz nagyon közel állót.

Rézvöröshöz és vöröses barnához egy barna rúzs tökéletes, piroshoz az élénkpiros/bordó, sötétvöröshöz pedig akár sötétlilát is használhatunk.

Ami a legnehezebb

Kétségtelen, hogy a legnehezebb dolgunk akkor van, ha a hajszínünk teljesen természetellenes, kék, zöld, lila, rózsaszín, vagy mondjuk citromsárga. Ilyenkor nagyon nehéz olyan ruhákat viselni, amiktől nem lesz a megjelenésünk túl élénk, túl sok, vagy akár nevetséges.

Ebben az esetben a hajunk olyan, mint egy hangsúlyos ékszer, óvatosan kell viselni. Lehetőleg kerüljünk minden élénk színt és inkább válasszunk pasztell darabokat, feketét, vagy fehéret. A barna és a szürke is jó választás lehet. Nem árt, ha a hajkoronánk színe egy ékszerben visszaköszön, például a világoskék tincseinkhez egy egyező színű óra kiváló választás.

Reméljük, hasznosnak találtad ezt a cikket!

Bármilyen színű is a hajad, kínálatunkban biztosan megtalálod a hozzá illő ruhát.

Nézz szét bátran!