Blog

Milyen kiegészítőt válasszak és mennyit?

2020.05.15 10:08
Milyen kiegészítőt válasszak és mennyit?

Hogy elkerüljem a karácsonyfa-hatást?

Az ékszerválasztás igazi művészet. De legalábbis nem egyszerű feladat, bármennyire is annak tűnik. Az pedig valódi gyakorlást és tapasztalatot igényel, hogy eltaláljuk a megfelelő stílusokat és arányokat.

Ékszerek, kiegészítők

Az ékszerválasztás igazi művészet.

De legalábbis nem egyszerű feladat, bármennyire is annak tűnik. Az pedig valódi gyakorlást és tapasztalatot igényel, hogy eltaláljuk a megfelelő stílusokat és arányokat. Ha ezt jól csináljuk, még a legegyszerűbb szettünkben is divatikonnak tűnünk majd, de ha nem…nos, arról inkább ne is beszéljünk!

Az öltözködés persze nem az a terület, ahol szigorú szabályokhoz kellene igazodnunk, viszont pár tanács megfogadása nem árthat!

1. Bokalánc, vagy bokapántos cipő. Valamelyikről sajnos le kell mondani!

Egy csinos, vékony, arany bokalánc gyönyörűen kiemelheti lábaink kecsességét, de fontos, hogy olyan szandált, papucsot, vagy magassarkút válasszunk hozzá, aminek nincsen pántja. Miért? Mert zsúfolt hatást kelt és az ékszer nem tud igazán érvényesülni, sőt, akár az is megtörténhet, hogy vastagabbnak mutatja azt az egyébként hihetetlenül nőies testrészt.

Ha pedig feltétlenül szeretnénk valami csillogóval ékesíteni a lábunkat, de muszáj, hogy pántja legyen a cipőnknek, keressünk olyat, ami azon a területen kövekkel, vagy gyöngyökkel kirakott, szegecselt, esetleg láncokkal díszített. Így két legyet üthetünk egy csapásra!

Díszes szandál

2.Gyűrűk, karkötők, órák…csak óvatosan!

Ez az a pont, ahol igazán túlzásba lehet esni, ha pedig felveszünk mindent, ami éppen eszünkbe jut, már létre is hoztuk a karácsonyfa-hatást. Nincsen semmi baj azzal, ha sok gyűrűt, vagy karkötőt veszünk fel, sőt, mostanában kifejezetten divatos, de célszerű, ha azok hasonló stílusúak, harmonizálnak a ruháink színeivel, és csak az egyik kezünket borítják.

Fehér ruhákhoz kiváló választás az arany, szürkéhez az ezüst, ha pedig kövekkel díszített a kiszemelt darab, hasznos, ha a kő színe megjelenik a ruházatunk valamelyik pontján, esetleg a táskánkon. Egy elegáns ruhához remekül illenek a vastag, merev, fémes kiegészítők, viszont egy lazább, utcai viselethez a színes bőrkarkötők tökéletesen passzolnak.

Óraválasztásnál vagy egy nude árnyalatú, feltünésmentes darab mellett tesszük le a voksunk, mivel az bármivel kombinálható probléma nélkül, vagy pedig keresünk olyat, ami a ruhánkhoz illik színben. Karkötőket is ki tudunk váltani vele, ha díszített, akár többsoros szíjút veszünk fel, ha pedig a számlap és a szíj árnyalata megegyezik, azzal igazán összeszedett hatást kelthetünk.

Ami igazán fontos, hogy mindkét kezünket ne árasszuk el rengeteg, különböző darabbal. Vagy az egyikre tegyünk sokat, a másikat pedig hagyjuk szabadon, vagy mindkettőre, de kevesebbet, olyan módon, hogy azok a ruházatunkkal és egymással is összhangban álljanak.

Tipp: nyáron inkább bőr, vagy textil ékszereket hordjunk. Azok kellemesebbek a bőrünknek, mint a fém, vagy a műanyag. 

Tipp 2: nagyon figyeljünk oda a körmeink kinézetére, ha hangsúlyos gyűrűt, karkötőt, vagy órát viselünk.

karkötő

3. Nyakláncok és fülbevalók börtönében

Persze, csak átvitt értelemben, ezek az ékszerek ugyanis egyfajta keretet adnak arcunknak. Éppen ezért kell nagyon körültekintőnek lenni a kiválasztásuknál. Ha ezek nagyon feltűnőek, érdemes egyszerű ruhát, frizurát és sminket kombinálni hozzá, kerülve a nagyon élénk színeket.

Fülbevaló tekintetében próbáljuk megkeresni az arcunkhoz leginkább megfelelő formájút és hosszúságút, tehát keskenyebb archoz ne vegyünk fel mélyen lelógó ékszert, kerekebbhez pedig a nagy, de rövid darabokat kerüljük.

Nyaklánc esetében fontos, hogy odafigyeljünk az ízlésességre is a színek, anyagok és formák harmóniáján kívül. Lehetőleg ne viseljünk vastag, hosszú, feltűnő darabot, ha a ruhánk mélyen dekoltált. ilyenkor inkább egy rövidebb, vékonyabb, letisztult kialakításút részesítsünk előnyben. Ezzel nem csak elegánsabbak leszünk, de sok kellemetlen pillantást is megspórolhatunk magunknak!

nyaklánc

Összességben elmondható, hogy az öltözködésünkben egyensúlyra kell törekedni. A kevesebb ebben az esetben tényleg több, 3 fajta ékszertől többet lehetőleg ne viseljünk egyszerre, ezeket pedig úgy válasszuk ki, hogy egységes képet alkosson a külsőnk. A túl sokféle szín, forma, minta, anyag megbontja a harmóniát és teljesen szedett-vedett képet mutat rólunk.

Reméljük, hasznosnak találjátok cikkünket!

Ha szeretnétek szuper kiegészítőket találni a nyárra, nézzétek meg a kínálatunkat!