Blog

Melyik a legjobb őszi női kabát?

2020.10.27 09:33
Melyik a legjobb őszi női kabát?

Előnyök és hátrányok

A megfelelő kabát kiválasztása – legyen az akár őszi, akár átmeneti, akár téli - sajnos pont annyira nehéz feladat, mint bármilyen más ruha vásárlása. Több nézőpontból is érdemes megközelíteni a témát, mielőtt a pénztár felé vennéd az irányt, nehogy aztán megbánd a döntésed!

A következőkben átvesszük, mit érdemes tudni egy-egy divatos őszi női kabátról, ha pedig utána kedvet kapsz a dologhoz, nézz szét a Bettyfashion kínálatában!

 

Az örök érvényű műbőr dzseki 

Elég jó választás lehet, de persze ennek is megvannak a hátulütői. Előnye, hogy vízlepergető, tehát szárazon megúszhatunk benne egy hirtelen lecsapó esőt (legalábbis felül), és a szelet sem igazán engedi át. Ezeknek a tulajdonságainak is köszönhetően képes valamennyire melegen tartani a testünket, ami a hűvösebb napok beköszöntekor nem hátrány, ráadásul nagyon jól is néznek ki. Egy minőségi darabot kicsire össze lehet hajtani, tehát a tárolása sem jelent majd túl nagy gondot.

Hátrányát akkor érzi az ember, ha valamivel melegebb, vagy valamivel hidegebb van kint, mint azt elképzeltük. Az első esetben, főleg, ha a nap is süt, a műbőr egyszerűen felforrósodik, éget, hozzátapad a bőrünkhöz és leizzadunk tőle, ami se nem kényelmes, se nem egészséges. A második opciónál, azaz, ha kicsit túl hideg van, egyszerűen fázni fogunk, mert nem szigetel megfelelően. A rövid, derékig érő változatok általában nem mutatnak szépen felhúzott cipzárral, így ez is lehet egy szempont. A víz is jelenthet problémát. Bár nem ázik át, egy idő után az anyag felülete megrepedezhet tőle ás fel is válhat, főleg a gallér és az ujjrésznél.

Tovább a műbőr dzsekikhez »

A hivatalos őszi női kabát: Farmer dzseki

A farmer anyagból készült ruhadarabok egyszerűen nem akarnak kimenni a divatból, tehát jogos gondolat lenne őszre egy ilyen dzsekit beszerezni. Nagy előnye, hogy a műbőr társával ellentétben ez nem forrósodik fel, így melegebb időben sem lesz annyira kényelmetlen, ráadásul a levegőt is eléggé átengedi, így jól szellőzik. Ez viszont hidegben nagy hátránya is, ahogy az sem a legjobb, hogy semmilyen szinten nem vízlepergető. Átázik, hideg lesz és megfázunk benne, ráadásul könnyen be is koszolódik. Összességében inkább dekorációs célra alkalmas, mint a melegítő funkció betöltésére.

Tovább a farmerdzsekikhez »

Ballonkabát

Ez egy nagyon elegáns és titokzatos darab, amiben egyszerre érezhetjük magunkat nyomozónak, kifutómodellnek, hollywoodi sztárnak és háziasszonynak. Minden testalkaton jól áll, a nőies vonalakat pedig hihetetlenül szépen emeli ki, azonban nem valami meleg. Talán még a farmerdzseki is több hőt tart bent, mint a legtöbb ballonkabát, amik általában nagyon vékony, átázó anyagból készülnek. Gyönyörűek, de ha valaki fázós és azért akar venni kabátot, hogy ezt a problémát kezelje, nem mondható a legjobb választásnak.

 

Szövetkabát 

A szövetkabátok tipikusan téli viseletnek számítanak, pedig nem igazán melegek. (Maximum azért, mert némelyik annyira nehéz, hogy minden lépés súlyemelésnek számít benne). A legtöbb darab – nem azonnal ugyan – de egy idő után átázik, a szél átfúj rajta, és a tárolásuk sem annyira egyszerű. Ennek ellenére őszre, ha nem esik az eső, kifejezetten jó választás, mivel a nem túl hideg időkben még megfelelően szigetel, a hosszabb változatai védik a derekat is, e mellett pedig igazán elegáns és alkalomhoz illő a megjelenése.

 

 

Steppelt kabát

Ennek a fajtának a hátránya igazából az, hogy nem nevezhető kifejezetten csinosnak, vagy elegánsnak, esőben pedig ez is átnedvesedik, ezzel szemben viszont nagyon könnyű viselet. Szinte meg sem lehet érezni magunkon a súlyát, miközben kellemes melegben tartja a testünket, és a szélnek is ellenáll.

 

Bármilyen kabát mellett is döntesz, valószínűleg mindegyiknek lesznek hátrányai is. A lényeg, hogy szeresd, és magabiztosnak érezd benne magad minden helyzetben!