Blog

Melegen, de csinosan?

2021.01.25 10:48
Melegen, de csinosan?

Hogy a viharba?

Örökös problémánk: Mit vegyünk fel télen, amiben nem fagyunk meg, de nem is úgy nézünk ki, mint egy hóember, vagy egy szibériai kutatócsoport leharcolt tagja?

Nem egyszerű kérdés.

A kabát mindent eldönt! (szinte)

 

Ezen a ponton áll, vagy bukik gyakorlatilag az egész. Ha nem akarunk fázni egy csinosabb ruhában sem, akkor célszerű kerülni a szövetkabátokat – hiába azok a legelegánsabbak – és egy vastagabb, melegebb darabot választani. Ezek persze nem mindig a legszebbek, de alattuk viselhetünk vékonyabb ruhákat is, nem csak az atlétára és pólóra ráerőltetett, kötött pulcsit. Hogy pontosan milyen kabát lesz a számunkra megfelelő, az azon is múlik, mennyire vagyunk fázósak, és mennyit vagyunk a szabadban.

 

Ha valaki autóval közlekedik, és keveset sétál, valószínűleg egy steppelt darab is elég lesz, ha viszont sok időt tölt kint, és érzékeny a hidegre, egy kifejezetten erre a célra fejlesztett, túrakabát lehet a megoldás. Ezek általában annyira melegek, hogy egy szál harisnyában sem fogunk vacogni benne, sőt…0 C-fokban még elgondolkozunk azon, hogy ki kellene cipzározni.

meleg télikabát

 

A magas cipőtalp extra segítség

 

Télen, hóban, latyakban, jégen nem mindegy, hogy a lábfejünk mennyire van közel a talajhoz. Egy 5-6 cm magas talp mellett már szinte nem is érezzük, hogy hűvös a járda, vagy az út alattunk, ami rengeteget segít abban, hogy ne fázzunk. Arról nem is beszélve, hogy ezek a cipők jóval nehezebben áznak be, mint a lapos fajták.

 

Érdemes ilyen lábbeliket választani a hideg évszakra: akár bokacsizmát, akár hosszúszárú csizmát.

 

magas talpú csizma

 

 

Kerüljünk pár ruhadarabot

 

Műbőr leggings, szaggatott farmer, A vonalú szoknya… ezek például annyira nem előnyösek. Az első gyakorlatilag ráfagy a bőrünkre, alatta a láb vörös lesz, és iszonyatosan fájdalmas. A másodikat nem nagyon kell magyarázni, az említett típusú szoknya alá pedig befúj a szél, ami nagyon kellemetlen.

Egy harisnyával, egy egyszerű farmerral, vagy egy szűk szoknyával jobban járunk ilyenkor.

 

Egy body láthatatlanul támogat

 

Ha szeretnénk télen kevésbé fázni, de maradnánk a csinos szoknyáknál, vagy esetleg ruháknál, akkor válasszunk alá egy bodyt. Ez egy vékony, ellenben szuperül melegítő réteget ad, ami láthatatlan marad a szettünk alatt. Sokan nem is gondolnák, mekkora különbséget jelent, csak akkor jönnek rá, amikor először felveszik.

 

 

Télen nehezebb elegánsnak lenni, mint nyáron, amikor szinte bármit felvehetünk, de nem lehetetlen. Kicsivel nagyobb odafigyeléssel szuper outfiteket varázsolhatunk magunknak, úgy, hogy a fogunk sem fog összekoccanni a hidegtől.