Blog

Leggings

2020.11.11 03:17
Leggings

Nem nadrág, nem harisnya. Akkor mi?

Senkinek nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a leggings, vagy cicanadrág hihetetlenül divatos mostanság. Ez egy tény. Ahogy az is – sajnos – hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan is kellene, vagy lenne érdemes viselni.

Mi a leggings?

A cicanadrág egy talp nélküli, nem, vagy csak nagyon enyhén áttetsző anyagból készült, szűk női viselet, amin legtöbbször nincs se cipzár, se gomb. Sokféle színben, mintával és stílusban megtalálhatod, például nálunk is: Válogass bátran leggingseinkből!

 

A cicanaci valójában nem naci!

A leggingsek nadrágként való viselése nem a legjobb ötlet. Egyrészt azért, mert kiemeli a lábak minden apró vonalát – a gyönyörűeket, és a kevésbé előnyöseket is, másrészt pedig azért, mert a testhez simulása és az általában nem túl vastag anyaga miatt fenék részen…hát…mondjuk úgy, többet mutat, mint amit még illene.

Ezzel a bakival rengetegszer találkozunk az utcán, és nem kelti a legjobb benyomást az illetőről, sőt, már-már a közönségesség határát súrolja. (Kivéve persze, ha sportolásról van szó!)

Ezt a legtöbb divattal foglalkozó portálon is elismerik, sok helyen viszont azt tanácsolják, hogy tekintsük a leggingset egy vastagabb harisnyának.

De a leggings nem is harisnya!

Akármilyen szűk és testhezálló is, ruha, vagy szoknya alá véve nadrágnak látszik, ami nem az az összkép, amit az outfitünkkel mutatni szeretnénk. Egy női ruha akkor szép, és akkor emeli ki egy hölgy alakját a legjobban, ha a lábak legalább minimálisan, egy kis felületen áttetszenek a harisnyán.

Sokan erre az állításra már vissza is vágnának azzal a kérdéssel, hogy:

 

Na de mi a helyzet télen?

Erre a válasz egyszerű: Egy combig, vagy éppen térd alá érő hosszúszárú csizmával elkerülheted a  fázást, miközben egy minimális felületet meghagysz a kíváncsi tekinteteknek is!  

Egy zseniális ember egyébként már kifejlesztett egy olyan, nagyon vastag harisnyát, ami úgy néz ki, mintha vékony lenne és teljesen átlátszana rajta a bőrünk!

Sokan tanácsolják azt is, hogy a hidegebb időkben farmer alá húzva melegítsük vele magunkat. Ezzel stílus szempontból -  úgymond - nincs semmi probléma, viszont, hogy praktikus-e, az már más kérdés.  

A leggingsnek nincs talpa, ami azt jelenti, hogy ha megpróbálunk felhúzni rá egy szűk farmert, fel fog csúszni és be fog gyűrődni, ezt pedig nem egyszerű visszavetkőzés és dühroham nélkül helyrehozni. Ha mégis sikerül és mindkét nadrág ülepét be tudjuk állítani a jó helyre, akkor egész nap egy csúszkáló, kényelmetlen és a sima farmertól nem is sokkal melegebb alsóruházatban kínlódhatunk. A bélelt, vastag cicanadrágok még rosszabbak!

 

Mivel lehet a legszebb egy cicanadrág?

Azt már megnéztük, mivel nem a legjobb, most az jön, mivel viseljük az igazán csinos és trendi hatásért. A sokak által kedvelt tunika például ilyen darab. Ez a hosszított, kissé ingszerű felsőrész szinte minden testalkaton szuperül mutat, ráadásul rengeteg színben, anyagban és fazonban megtalálható a piacon. A bővebb kialakítása miatt egy szűk leggings tökéletes kiegészítője.

Télen ehhez akár egy bokacsizma, akár egy hosszúszárú csizma is gyönyörű lehet, tavasszal és ősszel pedig szandállal, balerinacipővel, magassarkú cipővel, vagy akár sportcipővel is nyugodt szívvel kombinálható.

Hosszabb, a feneket eltakaró kötött pulcsikkal is variálható.

Leggingset fel!