Blog

Harisnya rajongó vagy? Akkor ezeket tudnod kell!

2021.08.19 13:08
Harisnya rajongó vagy? Akkor ezeket tudnod kell!

Etikett, színes őrület, minták és szakadás-mentes viselés

A harisnya segít, hogy hűvösebb időben is felvehessünk egy ruhát vagy egy szoknyát, de nem csak ezért kell róla beszélni. Vannak helyzetek, amikor egy magára valamit is adó hölgynek szinte kötelező ezt a ruhadarabot viselnie és vannak olyan szettek, amik nem is lennének az igazik nélküle. Erről a témáról fogunk most pár sort írni, na meg arról, hogyan vigyázhatsz erre a nagyon sérülékeny ruhadarabra.

Mikor nem választás kérdése, hogy harisnyát húzol-e? Mikor muszáj?

 

Persze tudjuk, hogy muszáj-ok a divatban nem léteznek, szóval akkor veszel fel harisnyát, amikor akarsz és akkor nem, amikor éppen nincs hozzá kedved. Igen ám, de van egy etikett nevű dolog is, amit bizonyos helyzetekben kötelezően ajánlott figyelembe venni.

Bizonyos munkakörökben például kötelező a harisnya és ezt a szabályt semmilyen körülmények között nem lehet megszegni. Ez vonatkozik általában a banki alkalmazottakra, a személyes ügyfélszolgálatot ellátó személyekre, a magasabb beosztásban tevékenykedő hölgyekre – igazgatókra, CEO-kra, menedzserekre – vagy például a recepciósokra és az elit éttermek felszolgálóira is.

Egy üzleti ebédre például nem mehetsz csupasz lábakkal, de állásinterjúra, államvizsgára és magas rangú személyek – vallási vezetők, elnökök, uralkodók, nagykövetek – fogadásaira sem. Na jó, ilyen eseményre azért nem járunk minden szombaton, de meg kell említeni. És azt is, hogy a testszínű harisnya az egyetlen elfogadható típus, kivéve akkor, ha a dress code mást mond.

Harisnya a shopban

Ha léteznek harisnya viselési „szabályok”, mik ezek?

 

Ezek nem kőbe vésett dolgok, hiszen az alapot úgyis a Te stílusod határozza majd meg, de talán érdemes egy-két tanácsot fontolóra venni.

 

 1. Elől nyitott szandállal nem kellene!

 

Gyerekként abszolút nem gáz, nem kell vele foglalkozni, de felnőtt nőként harisnyát – akkor is, ha test színű – csak zárt cipővel ajánlatos viselni. Olyan ez, mint a szandál-zokni kombó.

 

 1. Ha testszínű, akkor az tényleg legyen az!

 

Lehetőleg a saját tested színéhez passzolót válassz, (ne a szomszédéhoz) mert kevés csúnyább dolog van annál, mint amikor a lábad vöröses, a kezed és az arcod meg hó fehér. A napbarnított színt inkább máshogy érd el!

 

 1. Óvatosan a neccharisnyával!

 

Nincs vele semmi baj, de nem éppen egy szalagavatós viselet, legyünk őszinték. Hivatalos eseményekre nem a legilledelmesebb, de még a nagyi által rendezett családi vacsira sem épp szuper ötlet. Viseld inkább bulikba, vagy városi csavargásokhoz!

 

 1. A mintákra fordíts nagy figyelmet!

 

Sokan azon a véleményen vannak, hogy a mintás harisnya kerülendő és elégedj meg legfeljebb pár apró pöttyel. De ha Neked tetszenek a minták, miért kellene lemondanod róluk? Elég az is, ha odafigyelsz. Egy virágmintás harisnya mellé például már csak egyszerű ruhákat válassz, hogy ne ess túlzásba! A másik mumus a hátul középen futó vékony vonal. Ez MINDIG legyen tökéletes helyen, különben oda minden értelme és még árt is az összképnek!

 

 1. Színes harisnya? Ne mondj le róla!

 

A színes harisnyákkal nincsen semmi baj, nyugodt szívvel lehet viselni őket, de arra figyelj, hogy nem árt, ha a harisnya színe valahol a felsőtesteden vagy az arcod környékén visszaköszön. Sokak szerint gyerekes….na és? Ne foglalkozz vele! A vastag harisnyától azonban ebben az esetben jobb a vékony, ami egy kicsit látszani engedi a bőrszínedet is.

 Harisnya

Hogyan óvhatod meg a harisnyádat?

 

Vásárolsz egy szép harisnyát, egyszer felveszed és már dobhatod is ki. Ismerős? Akkor a következő tippek Neked szólnak!

 

 1. Harisnyát csak repedezés mentes sarokra és körömre húzz fel, különben egy pillanat alatt kiszakadhat.
 2. A kezeden is legyenek rendben a körmeid, mert már a felhúzásnál bajok lehetnek.
 3. Mindig figyelj oda, milyen székre és milyen asztalhoz ülsz, mert a kiálló szálkák és szögek könnyen végzetesek lehetnek. Ha nincs más megoldás, ülj rá egy pulcsira vagy egy kabátra!
 4. Ha téli csizmával viseled, húzz rá egy kis zoknit! Kényelmesebb is lesz, melegebb is és a csizma belseje sem árt majd neki.
 5. Ha mosógépben mosod, tedd bele mondjuk egy kispárnába, hogy a többi ruha és a dob ne sértse fel.
 6. Rakd be a fagyasztóba! Nem vicc, a PureWOW nevű oldal ezt ajánlja. Elvileg be kell kicsit vizezni a harisnyát még az első használat előtt, majd egy napra a fagyasztóba tenni (persze valamilyen zacskóban). Kiolvadás után sokkal erősebb lesz, mint egyébként. Hát, a módszer hatásosságával kapcsolatban vannak kételyeink, de egy próbát megér!

 

 

A harisnya - legyen az kár egyszerű, akár mintás, akár fekete, akár színes – egy olyan szuper nőies ruhadarab, ami nem maradhat ki egyetlen nő ruhatárából sem. Még úgysem, hogy azért sokszor bosszankodhatunk miatta.