Blog

Csizma dilemma

2020.10.08 14:00
Csizma dilemma

Mi áll jól nekem?

Megtalálni azt a csizmát, ami kényelmes, szép, meleg és még jól is áll nekünk nem annyira egyszerű, márpedig az ősz és a tél ennek a lábbelinek az időszaka. Ebben a bejegyzésben pár olyan tanácsot olvashatsz, aminek a segítségével könnyen ki tudod majd választani azt a szárhosszt, ami a testalkatodhoz a legjobban passzol.

Tanács 1: Csizma vásárlásnál ne fogadj meg semmilyen tanácsot!

Ez a létező legegyszerűbb (és talán a legjobb) dolog is, amit tehetsz. Ha öltözködésről van szó, tartsd be az alapvető illemszabályokat, de azt viseld, ami a legjobban tetszik, és, amiben jól érzed magad. Ha az éppen nem illik a testalkatodhoz, vagy a szettedhez, akkor nem. Most komolyan, mi fog történni?

 

Tanács 2: Nem számít a magasságod, vedd meg azt a térd fölé érőt!

Egy tévhit szerint a térd fölé, a combig érő csizmaszár nem előnyös az alacsonyabb lányoknak, csak a magasabbaknak, ez viszont nem igaz. Ha azonban mégis szeretnéd egy kicsit könnyebben elérni a boltban azt a felső polcot, válassz egy magasabb sarkú darabot. Ez a fazon egyébként akkor az igazi, ha nem esik le, nem „rogy össze” a lábadon, de nem is olyan feszes, mint egy víztükör, hanem éppen a kettő közt marad, és csak szépen megáll, lépés közben pedig nem kényelmetlen. Ebből következik, hogy sem a nagyon vastag, sem a túl vékony combokon nem szokott olyan jól mutatni, de sokszor a boka része is problémás lehet. Ha kicsivel szélesebb, a zipzárat nem lehet felhúzni, ha pedig keskeny, akkor ott fog összeesni az anyag.

Tanács 3: A fűzőkkel vigyázz!

Az éppen térd alá érő csizmák kifejezetten jól állnak alacsonyabb hölgyeknek is, sőt…talán rajtuk az igazi, főleg akkor, ha nincs rajta semmilyen szőrme, vagy egyéb olyan díszítő elem, ami megtöri a színvilág egységességét. Akár lapos sarokkal, akár magassal, hihetetlenül csinos tud lenni, viszont ez a stílus a vékonyabb, de szintén nem túl vékony lábaknak kedvez. Az egyik fajtájával még csalni is lehet egy kicsit: az elől, középen végig fűzős, katonásabb darabok optikailag vékonyabbá varázsolják a lábakat, azonban megvan az a hátrányuk, hogy nagyon kiemelik a végtag ferdeségét. Manapság ritkán találkozni ezzel a – régen jóval népszerűbb – fazonnal, de ha mégis ilyet szeretnél,  jussanak eszedbe ezek a sorok.

 Tovább a hosszúszárú csizmákhoz »

Tanács 4: Lábszárközép. Jó gondolat?

Talán ezt a szárhosszt mondhatnánk a „legveszélyesebbnek” mind közül. Nem sok testalkathoz passzol igazán, főleg nem azok a fajták, amik kissé buggyosak. Ezek szükségtelenül megvastagítják a láb alsó részét, ami alapvetően vékony testalkat mellett „pudlisítja” az ember lányát, teltebb hölgyeknél pedig szintén előnytelenül nagyít, miközben a lábakat rövidíti is. Ha mégis ezt választod, inkább farmer nadrághoz viseld, mint ruhához, vagy szoknyához.

Tanács 5: A bokacsizma egy igazi adu ász!

Szinte ellentéte az előző pontban említettnek, ugyanis a legtöbb embernek szuperül áll. Nem számít a magasság, vagy az alkat, sem a lábaink formája: mindig csinosak lehetünk benne. Hétköznapi viseletnek és alkalmakra is megfelelő, egy egyszerű farmar nacival például remek lehet. Ruhákhoz, vagy szoknyákhoz is magabiztosan viselhetjük, ennél a pontnál azonban talán annyit érdemes megjegyezni, hogy fekete harisnya mellé az igazi, testszínűvel, vagy meztelen bőrrel kicsit alacsonyabbnak tűnünk tőle, és szélesebbnek is. Előnye továbbá, hogy még a nagyon magas sarkú (15 cm) fajtái is hihetetlenül kényelmesek tudnak lenni, köszönhetően annak, hogy stabilan tartják a bokát.

Tovább a bokacsizmákhoz »

+1 Tanács: A szín, amivel a legjobban jársz

Az a fekete. Elegáns körömcipők, szandálok, vagy saruk esetében sokkal hasznosabb, ha egy natúr árnyalatot, halvány bőrszínt választasz némi arany díszítéssel, ugyanakkor bokacsizmánál a legjobb, ha inkább sötét darabot vásárolsz. Minden őszi árnyalattal jól kombinálható, minden kabáthoz és bőrdzsekihez illik, és tisztítani is könnyebb, mint mondjuk egy púderrózsaszínt – ezzel pedig számolni kell, hiszen az ősz és a tél elég sáros, latyakos, piszkos időszak.

Reméljük, kedvet kaptál egy új pár csizmához! Ha igen, nálunk biztosan megtalálod azt a fazont, ami neked a legjobban tetszik!