Blog

Nyári színek: a neon

2020.06.18 09:30
Nyári színek: a neon

Így viseld, hogy ütős szetted legyen!

Arra a kérdésre, hogy miért szuper választás a neon, sokan nemes egyszerűséggel csak annyit válaszolnának: „Semmiért. Nem az. Pont.” Pedig, ha ilyen határozottan elutasítunk valamit, anélkül, hogy esélyt adnánk neki, azzal csak veszíthetünk, ha mást nem, hát egy jó kis nevetést a pláza egyik próbafülkéjének tükre előtt.

Ugye, hogy nem éri meg? Inkább próbáljuk ki, még az is lehet, hogy örökké tartó szerelembe esünk és az életünk hátralévő részét élő láthatósági mellényként töltjük majd.

neon ruhák

A legjobb nyári szín, a neon újra hódít

Minden viccet félre téve, a neon színek ismét fénykorukat élik, ami nem véletlen. Élénkek, vibrálnak, csak úgy sugározzák a hihetetlen energiát, erre pedig szükségünk is van az életünkben, főleg egy hosszú tél után, amibe mindannyian kicsit belefásulunk.

Tavasszal és nyáron jól tud esni, ha együtt ragyoghatunk a természettel, hogy azután, amikor beköszönt az ősz, együtt is halkuljunk el vele. A színek egyébként is nagymértékben befolyásolják a hangulatunkat, ezért nem mindegy például az sem, milyenre festjük a lakásunkat. Hát még az, mit viselünk egész nap!

De akkor tényleg, miért szeressük a neont?

  • Mert vidámságot tud csempészni a hétköznapokba
  • Mert kimozdít a komfortzónánkból
  • Mert feldobja a megjelenésünket
  • Mert kiemel minket a tömegből
  • Mert igazán átérezhetjük vele a nyár hangulatát

Ha ez nem elég ok, akkor még hozzá kell tenni azt is, hogy nagyon csinosak, eredetiek és divatosak lehetünk benne, ez pedig nem elvetendő szempont egy nő életében, lássuk be!

Mivel és hogyan kombináljuk az ütős összhatás érdekében?

1. Semmivel

Vagyis, saját magával. Ha nagyon szeretjük ezeket az árnyalatokat és nem jövünk zavarba attól, ha megbámulnak minket az utcán, vegyünk fel egy csinos overált, egy maxiruhát, vagy egy rövidnacit pólóval, a lényeg, hogy ugyan az a szín legyen. Kiegészítőket is választhatunk hozzá, akár egy órát, egy karkötőt, vagy egy köves nyakláncot, de fontos, hogy ne térjünk el az alap árnyalattól.

Ez persze csak abban az esetben járható út, ha igazán merész valaki, de akkor egészen biztos, hogy senki nem fogja unalmassággal vádolni.

 

2. Más neon színekkel

Talán elsőre furcsán hangozhat, de ha több féle neon árnyalatot viselünk egyszerre, az nem még feltűnőbbé teszi majd a megjelenésünket, hanem épp ellenkezőleg, azok tompítani fogják egymást és ezzel kicsit megtörhetjük a szettünket. Egy kék-sárga mintás szoknya például egy sárga toppal sokkal visszafogottabb hatást kelt, mint egy egyszínű overál.

Ha nem szeretnénk annyira feltűnőek lenni, vagy egyszerűen csak nem a mi stílusunk a már-már extravagáns egyes számú megoldás, de azért feldobnánk a külsőnket valami különlegessel, így megtehetjük.

3. Feketével

A fekete kiemeli a neont, erősebbé teszi, közben pedig karcsúsít is, tehát, ha mondjuk a lábainkat szeretnénk kicsit előnyösebb alakúnak mutatni, de szükségünk van egy kis pezsgésre, egy sötét farmer neon felsővel jó választás lehet. Vagy, akár fordítva, fekete felső neon nadrággal.

4. Harmonikusan

Ez az, amit akkor alkalmazzunk, ha valamennyire elegánsnak tartanánk meg a szettünket, ha nem célunk harsánynak lenni, vagy túlságosan kitűnni a tömegből, csak éppen egy leheletnyi fűszerezésre vágyunk.

Ilyenkor kerüljük a feketét, az erős színeket és sminket, a túl sok ékszert, valamint lehetőleg a felső testünkre korlátozzunk mindent, ami neon. Ez azért előnyös megoldás, mert az a felület jóval kisebb, mint a lábak és lehetőséget ad további tompításra is.

Ha egy magas derekú, szűk, kék farmerhoz viselünk pédául egy neon rózsaszín bodyt, rá pedig veszünk egy világos, vagy galambszürke blézert, kifinomult és érett megjelenésünk lehet, miközben nem mondtunk le a játékos élénkségről sem.

5. Kiegészítőként a hétköznapokban

Nem csak a ruházatunk részeként dobhatja fel a napunkat, akár egy gumi szíjas óra képében is megjelenhet. Lehet egy nyaklánc köve, a karkötőnk dísze, a napszemüvegünk kerete… csak a fantáziánk a határ.

Egy teljesen natúr, egyébként egyhangú szettet is átalakíthatunk vele, csak meg kell találni a legjobb módját. Egy neon sárga magassarkú például kifejezetten vidámmá teszi a szürke árnyalatait, de nőként a körmeink, vagy éppen a rúzsunk színével is játszhatunk. Egy apróság megváltoztathat mindent!

neonzöld cipő

A lényeg az, hogy ne féljünk tőle és ne utasítsuk el, hiszen könnyen megtalálhatjuk azt a technikát, amivel örömmel tudjuk viselni, akkor pedig igazi ékszer lehet rajtunk!

 

Ha kedvet kaptál a neon színekhez, nézz szét nálunk és kezdj bele a ruha-kalandba!