Blog

Női táska kisokos

2021.06.11 15:31
Női táska kisokos

Vásárolj mostantól Te is tudatosan!

Te milyen szempontok alapján döntesz, amikor új táskát készülsz vásárolni? Végiggondolod, hogy elég nagy-e az összes holmidnak? Megnézed a színét, vagy azt, hogy tetszik-e az anyaga és a mintája? Valószínűleg most bólintasz egyet, hogy: Persze! Na és arra szoktál gondolni, hogy a Te testalkatodhoz illik-e a választottad? Ha nem vagy biztos a dolgodban, majd most segítünk!

Női táska: Hogyan válassz a testalkatodhoz illő darabot?

Női táska: oldaltáska

 

Teltebb, alma alkatú hölgyek táskái

 

Ha kerekdedebb testalkattal rendelkezel, akkor a kisméretű táskák – legyen az kézitáska, válltáska vagy hátizsák – nem lesznek a legjobb barátaid. Ezek ugyanis szélesítik a hátat, a csípőt, a derekat és a combokat is: vagyis gyakorlatilag mindent csinálnak, amit nem kellene nekik. Hozzád inkább a közepes méretű táskák illenek majd, amiket egy vékony lánccal vagy szíjjal viselhetsz a válladon, esetleg a kezedben hordhatsz. A szíj hossza nagyon fontos! Kerüld azt, hogy szinte a hónod alatt legyen a táska és azt is, hogy a csípőd alá érjen. A négyzet alakú darabokkal kifejezetten érdemes szemezned!

 

Magas vagy? Ez lesz a legjobb!

 

Ha magas vagy és még hozzá elég vékony is, akkor Te bátran válassz közepes méretű, vagy nagy táskát magadnak, ezek ugyanis kicsit kiegyenlítik a testalkatodat, míg a pici darabok elvesznek a kosszú karodban. A kézitáskák és a válltáskák is jól fognak állni, illetve azok is, amiket át kell dobni a válladon és leérnek a csípődig, vagy az alá. Ha vékony, fiús testalkat is párosul a magasságodhoz, akkor a kerekebb formákkal nem nyúlhatsz mellé!

 

Na és az alacsony lányok?

 

Akár vékony, akár testesebb alkattal rendelkezel, ha viszonylag alacsony vagy, kerüld azokat a táskákat, amiknek a szíja keresztezi a mellkasodat, vagyis, amiket át kell dobni a válladon, ezek ugyanis összenyomnak. A túl mélyre lelógó darabok sem lesznek a legjobbak, de a nagy táskáktól biztosan nem kell tartózkodnod! A lényeg, hogy a derekad környékén legyen a táska, vagy a kezedben, a könyökhajlatodra akasztva.

 

Fordított háromszög? Ilyen táskát válassz!

 

Ha a vállaid látványosan szélesebbek, mint a csípőd, akkor ezt egy táskával ellensúlyozhatod. Egyszerűen csak olyan darabot kell választanod, ami leér a csípődig, vagy még attól is lejjebb. A közepes méretű oldaltáskákat pédául pont neked találták ki!

 

A körte alkattal mi a helyzet?

 

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor a csípőd és a feneked erősebb, mint a vállaid, így a táskával a felsőtestedre kell inkább terelni a figyelmet, hogy az arányok kiegyenlítődjenek. Ezt egy viszonylag rövid – de nem túl rövid – fülű válltáskával, esetleg egy bevásárlótáska jellegű vászon darabbal könnyedén elérheted, a lényeg az, hogy kerüld a túl mélyre lógó darabokat.

 

Persze nem mindegy, hogy milyen célt szolgál egy női táska. Sokszor nem a divat a lényeg, hanem hogy minden elférjen benne, amire csak szükséged lehet. Ilyenkor nem feltétlenül fog érdekelni, hogy mennyire néz ki tökéletesen, és ez így teljesen rendben is van. Ha azonban olyan darabot keresel, amelyikkel kihangsúlyozhatod a gyönyörű alakodat, akkor a vásárláskor figyelj oda minden apró részletre!