Blog

Fürdőruha választás

2021.07.03 16:45
Fürdőruha választás

Bikini, vagy egyrészes fürdőruha illik az alkatodhoz?

Neked is nehezedre esik a fürdőruha választás? Órákig nézelődhetsz a boltban, vagy görgetheted a kedvenc webshopod termékeit, de nem tudod, hogy a bikini, vagy az egyrészes fürdőruha állna-e jobban rajtad? Hát ennek ideje véget vetni! Nincs Nekünk időnk ilyen dolgokon agyalni, ugye? Válaszd ki a saját testalkat típusodat és nézd meg, számodra mi lenne a legjobb döntés!

Homokóra alkat: Bikini? Egyrészes fürdőruha? Bármelyik jó lesz!

 Bikini homokóra alkaton

Homokóra alkatod nem csak akkor lehet, ha vékony vagy, hanem akkor is, ha teltebb, hiszen a lényeg itt nem a testsúly, hanem annak eloszlása és a formák. Ha vagy olyan mázlista, hogy a kebleid és a csípőd nagyjából egyforma széles, míg a derekad látványosan keskenyebb, akkor neked jó hírünk van: valószínűleg mindkettő fürdőruha típus jól fog állni.

 

Érdemes viszont szem előtt tartanod, hogy a nagyméretű kebleknek erős alátámasztásra, merevítőre lehet szükségük és a pánt nélküli fazonok nem feltétlenül lesznek a legjobbak hozzá – ahogy a nyakba akasztható pántosok sem, azok ugyanis még inkább nagyítanak optikailag.

 

Ha bikinit választasz, keresd inkább a magasabb derekú darabokat, azok ugyanis szuperül kiemelik a vonalaidat. Egyrészes fürdőruhánál nem lőhetsz mellé egy deréknál öves, díszes fazonnal, ha pedig merészebb vagy, egy kivágott, különleges szettet is bátran viselhetsz.

 

 Alma alkatú vagy? A Te barátod akkor az egyrészes fürdőruha vagy egy tankini

 

Ha ilyen alkatod van, akkor a hasad és a derekad eléggé hangsúlyos, a melleid és a csípőd pedig kissé elnyomott szerepben lehetnek. A tökéletes fürdőruha ezen fog egy picit változtatni és elmozdít Téged a homokóra alak irányába.

 

A sikerhez a bikini nem a legjobb választás – persze azzal sincs semmi baj – de egy ügyesen kialakított egyrészes fürdőruha ütősebb kártya lehet a kezedben. A combnál egy picit magasabb kivágás kiemelhet a lábaid formáját és a pocakod méretéről is eltereli a figyelmet, ha pedig kicsi a melled, egy-két fodor fel fogja nagyítani.  Fontos, hogy a fürdőruha ne olvadjon egybe: a mellrész legyen más színű, más mintájú vagy anyagú, mint a többi terület, ugyanis ezzel hangsúlyosabbá lehet tenni.

 

A tankini is szuperül állhat rád, de arra nagyon figyelj, hogy a felső  rész lógjon rá a bugyira, és lehetőleg ne a legszűkebb fazon legyen. Egy lenge, könnyeden leomló anyag például szuper titokzatos és divatos lehet.

 

Bikinik a webáruházunkban

 

Körte alkat: Tudunk pár trükköt!

 

Keskeny vállak, kisebb mellek, széles csípő és kerek popsi? Ha Rád ez mind illik,  akkor neked bizony körte alkatod van. Egy bikini épp olyan jól állhat rajtad, mint egy egyrészes fürdőruha, de fontos lenne egy kicsit alakítani a tested arányain: szélesítsd meg a vállaidat és nagyíts a melleiden.

Bikini körte alkatra

 

Ezt mindkét típusú fürdőruhánál úgy lehet elérni, hogy a mellrésznél trükközöl egy kicsit. Válassz olyat, aminek ez a területe feltűnő színű, van rajta valamilyen hangsúlyos minta, vagy ellátták a tervezők pár fodorral. Ma már lehet kapni olyan fazont is, aminek van egy kis ejtett válla: ha ez erős kontrasztban áll a ruci többi részével, tökéletesen kiegyensúlyozza a tested.

 

Fordított háromszög alkat: Hangsúlyozd a popsid!

 

Ennél az alkatnál a vállak szélesebbek, a popsi és a csípő pedig kicsi, így jóval hangsúlyosabb a felső test, mint az alsó. A harmonikus összhatásért így az alsó testtájakat kell kiemelni, amihez egy bikini jobb választás lehet, minta az egyrészes fürdőruha. Az alacsony, egyenes derekú fazonokat érdemes kerülni és inkább magasított darabokat keresni, színükben pedig a bugyi rész legyen az élénkebb. Ha mintásat szeretnél, az is inkább a bikini alsóra kerüljön, hogy az még inkább felhívja magára a figyelmet.   

 

A csípőtájék nagyítása mellett a vállakat is keskenyíthetjük optikailag: egy vastag, nyakba akasztható pánt például remekül ellátja ezt a feladatot.

 

Téglalap alkat: könnyen találhatsz nőies fürdőruhát!

 

Ha a vállaid, a derekad és a csípőd szélessége között nincsen szembetűnő különbség és sem a cicid, sem a popsid nem túl nagy, akkor Te ebbe a kategóriába tartozol. Ezt fiús testalkatnak is nevezik, de nem kell megrémülni: könnyen találhatsz magadnak szuper csajos fürdőruhát!

 

Mi is a feladat? Nagyítani a melleid környékét és a csípődet, a derekadat pedig finoman formázni. Ebben sokat segíthet Neked egy olyan egyrészes fürdőruha, ami derékrésznél mindkét oldalán ki van vágva, vagy, aminek a felső és az alsó felét csak középen fogja össze egy vékony anyag. Az aszimmetrikus pántok, csatok és övek is jót tesznek, továbbá az is előnyös, ha a mellrésznél van valami díszítés vagy fodor.

 

Ha bikinit szeretnél, legyen az alsó része megkötős és valamilyen élénk színű, a felsőnél pedig – mint már említettük a cikkben – a fodrok lehetnek nagy segítségedre. Ezen kívül a nyári kalapok, strandruhák és egyéb ékszerek is rengeteget nőiesíthetnek a vonalaidon.

 

Egyrészes fürdőruha a webáruházunkban

 

Fürdőruha választásnál talán a legfontosabb dolog az, hogy tudd, melyik testrészedet szeretnéd kiemelni és melyik az, amin szívesen formálnál picit – na meg az, hogy tisztában legyél vele, melyik célt hogyan érheted el. Erős színeket, mintákat és különleges megoldásokat mindig arra a területre összpontosíts, amelyiket előtérbe akarod helyezni. Ha ezt tudod és alkalmazod is, félig már nyert ügyed van!