Blog

Alacsony sarkú alkalmi cipők

2021.06.23 09:23
Alacsony sarkú alkalmi cipők

Orra esés és bokatörés ellen!

Nőként persze imádjuk a magassarkú cipőket, de ez közel sem jelenti azt, hogy menni is tudunk bennük. Az azért – lássuk be – egy külön művészet. De akkor mi legyen, ha valamilyen alkalomra: esküvőre, bálra, szalagavatóra, vagy bármire elegánsan öltöznél fel? Megoldást jelenthetnek az alacsony sarkú alkalmi cipők? És ha igen, melyik fajta a legjobb választás? Nézzük meg, miben NEM fogod kitörni a bokádat!

Telitalpú szandál: ami magas, de valahogy mégsem

 

Egy nagyon kompromisszumos megoldás lehet a telitalpú szandál, mivel akár kifejezetten magas darabokat is találhatsz közöttük. Ezek érzetre szerencsére nem olyanok, mint a tűsarkú társaik és járni is sokkal könnyebb bennük: szinte olyan, mintha egy lapos szandál lenne rajtad. Alacsonyabb és teljesen lapos fazonokat is választhatsz, mert hihetetlenül csinosak és kényelmesek. Amire talán érdemes odafigyelni, az az, hogy a testszínű darabok magasabbnak és vékonyabbnak, míg a sötétebbek alacsonyabbnak és teltebbnek mutatnak. A telitalpú szandálok pedig különösen. Ezt tekinthetjük egyfajta hátrányának is, na meg azt, hogy a magasabb fazonokban egy girbe-gurba terepen azért kifordulhat a bokád.

 

Balerina cipő: a kicsi szépség, ami nagyon aranyos tud lenni

 

Egy balerina cipőben a járás nem jelenthet akadályt! Magabiztosan viselheted minden helyzetben, mivel általában szinte tökéletesen laposak, ráadásul rengeteg színben és fazonban kaphatók, ezért majdnem minden alkalomra létezik a „pont jó” darab. A gond velük csupán annyi, hogy inkább aranyosan kislányosak, mint nőiesek, ezt a hatást pedig nem mindenki szeretné elérni. Ezen felül pedig eléggé bokagyilkos tud lenni – már annak, aki erre érzékeny.

 

 

Slip-on, mint alacsony sarkú alkalmi cipő?

 

Lehetséges. Nem minden fajtája jó egy alkalmi szetthez, de találhatsz olyat, amelyik tökéletes lehet. Ha Neked nem gond, hogy valószínűleg ilyen sportosan elegáns leszel, akkor bátran kutass fel egy jó kis slip-on-t, hiszen ebben aztán biztosan nem fogsz elesni! Egy nyárias outfithez, egy lenge hosszúszoknyához, vagy éppen egy különleges overálhoz is szuper lesz!

 Alacsony sarkú alkalmi cipő: slip on

Egy lapos szandál: a tökéletes helyettesítő!

 

Miért lehet ez a legjobb választás, ha nem akarsz a magassarkúdban szenvedni? Azért, mert kényelmes, elesés-biztos és nagyon-nagyon csinos tud lenni. Mivel nem takarja el a teljes lábfejedet, egy jól kiválasztott darab magasabbnak és vékonyabbnak mutat majd, ráadásul biztosan találsz olyan színűt és díszítésűt, ami szinte felér egy ékszerrel is. Érdemes azért ezekből is a kicsit vastagabb talpú darabokat keresni, hogy még kényelmesebb legyen és a lábaidnak se tegyenek rosszat!

 

Egy alacsony sarkú alkalmi cipő is lehet hihetetlenül csinos, ráadásul egy ilyen darabban még azon sem kell aggódnod, hogy bármikor kifordulhat alólad a bokád. Sokféle típusból választhatsz attól függően, hogy mik az igényeid és milyen a stílusod, de talán egy szép, lapos talpú szandál lehet a minden szempontból tökéletes választás.

Találd meg a kedvencedet Te is!